maandag 20 januari 2014

Vrijetijdsbesteding met Improv Everywhere

Charlie Todd richtte Improv Everywhere dertien jaar geleden op. Hij was net verhuist naar New York door zijn interesses in acteren en komedie, maar omdat hij op korte termijn geen manier kon vinden om op te treden op een podium, creƫerde hij zijn eigen podium.

Met hilarische optredens in publieke ruimtes, probeert hij de omstanders aan te laten glimlachen. Op zijn website roept hij vrijwilligers op om aan een 'mission' mee te doen. Daarna spreekt hij met ze af, instrueert hen en gaat tenslotte met de gehele groep, varierend van tien tot duizenden acteurs, op het doelwit af.

Naast de positieve reacties krijgt Charlie Todd op zijn Youtube-kanaal ook negatieve reacties. "Zij hebben echt te veel vrije tijd", is dan de cynische reactie. Charlie Todd vindt deze reactie nog het ergst van alle negatieve reacties. De participanten van Improv Everywhere hebben net zoveel vrije tijd als elke andere New Yorker, alleen kiezen zij er voor om op deze manier hun vrije tijd te besteden. Dus aan de andere kant wil iemand in zijn vrije tijd naar een wedstrijd tussen PEC Zwolle en AZ Alkmaar gaan kijken en aan de andere kant doet een vrijwilliger van Improv Everywhere mee aan een paardenrace, zoals hieronder is te zien.

"Als kind heb je geleerd om te spelen," aldus Charlie Todd, "We hebben nooit een reden moeten hebben om te gaan spelen, het spelen an sich was al goed. Dat is het punt van Improv Everywhere. Het punt is dat er geen punt is of hoeft te zijn. We hebben geen reden nodig om naar een voetbalwedstrijd te gaan of in een blauwe polo met een khaki broek in de best buy winkel te gaan staan. Zo lang het maar leuk is, het een leuk plan lijkt om uit te voeren en de omstanders er om kunnen lachen. Dat is genoeg voor ons en ik denk dat we als volwassenen moeten leren dat er geen goede of foute manier is van spelen of vrije tijd besteding."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten