vrijdag 31 januari 2014

Volwassenen en kleurplaten

Het algemene beeld bij het woord kleurplaten is een klein kind die krampachtig een stift kapot drukt op het papier. De voorgetekende hond wordt met gifgroene kleuren doorgekrast. Het lijkt wel een kleine woede uitbarsting. Ongecontroleerd en laconiek wordt het hondje verwoestend 'ingekleurd'. Altijd worden er kinderen bij gedacht, maar mannen met baarden kunnen toch ook een kleurplaat inkleuren? Maar dan is het resultaat heel anders, kijk maar:

maandag 20 januari 2014

Vrijetijdsbesteding met Improv Everywhere

Charlie Todd richtte Improv Everywhere dertien jaar geleden op. Hij was net verhuist naar New York door zijn interesses in acteren en komedie, maar omdat hij op korte termijn geen manier kon vinden om op te treden op een podium, creëerde hij zijn eigen podium.

Met hilarische optredens in publieke ruimtes, probeert hij de omstanders aan te laten glimlachen. Op zijn website roept hij vrijwilligers op om aan een 'mission' mee te doen. Daarna spreekt hij met ze af, instrueert hen en gaat tenslotte met de gehele groep, varierend van tien tot duizenden acteurs, op het doelwit af.

donderdag 16 januari 2014

Plezier inruilen voor verantwoordelijkheid?

Veel mensen storen zich aan het feit dat gaming voornamelijk lijkt te bestaan uit het online nadoen van elfen, militairen en voetbalspelers. Zij, voornamelijk onze ouders, willen games die diepgang hebben, meer emotie en educatie of zelfs helemaal geen games in de wereld. Zij vinden games kinderachtig en niet weggelegd voor mensen met baarden.

woensdag 15 januari 2014

MSN als jeugdbegeleider


Zoals velen in mijn generatie, werd een groot deel van mijn jeugd doorgebracht op het internet. Internet vormde een platform waar iedereen bij een kwam, terwijl je elkaar nog geen tien minuten geleden hebt gezien. Mijn sociale netwerk werd snel opgebouwd door de diensten van MSN Messenger.

maandag 13 januari 2014

Jongens met Baarden promofilmpje


Statieportret

Sommigen kopen direct daarna een eigen lolly.

Een (verwarrend) interview met mezelf

Ik geef aan waar ik mag gaan zitten. We zitten samen aan de tafel in onze woonkamer. Mijn laptop staat nog tussen ons in. Die is nog bezig met afsluiten, want ik heb daar net nog een spel op gespeeld. Het is nog voor twaalf uur, op mijn vrije dag, dus ik accepteer het feit dat de geïnterviewde, ik, mijn pyjama nog aan heeft.

"Het is niet zozeer dat ik niet wil opgroeien, maar ik ben bang voor het onzekere. De toekomst is een grote onzekerheid." Ik wiebel veel op mijn stoel. Rustig zitten kan ik niet als ik ondervraagd word.

vrijdag 10 januari 2014

Vrijdagcolumn: Kerstvakantie +7

Afgelopen week heb ik me voor drie lessen verslapen, plof ik elke dag weer vermoeid op de bank en heb ik vanalles uitgesteld. De kerstvakantie heeft mij helemaal verslapt en ik kom maar niet in mijn ritme. De eerste week na een vakantie is bij mij altijd erg, maar mijn gevoel zegt dat volgende week niet veel anders gaat worden. Deadlines komen dichterbij, maar ik laat ze liever links liggen.

donderdag 9 januari 2014

Mijn One Direction

Vroeger kreeg ik al snel de muzieksmaak van mijn oudere broers mee. Zij hadden de Hitzone's van 5 t/m 14, een coole CD van 5ive, Vengaboys en Toybox. Ik moest het doen met een aantal oude casette's met opnames van de Smurfen, kinderen voor kinderen en de Fabeltjeskrant. Ik wilde ook de muziek van de oudere mensen luisteren. Als ik nu terugkijk had ik, en mijn broers, niet zo'n goede smaak voor muziek.

woensdag 8 januari 2014

Mannen worden emotioneel van Volvo

Volvo nam de test af bij een aantal vrijwillige, willekeurige mannen. Zij kwamen erachter dat mannen eerder geraakt zullen zijn door een prachtige supercar dan het gehuil van een baby. Vrouwen bleken echter compleet het tegenovergestelde dubbel zo emotioneel te worden van een huilende baby dan van een mooie sportauto. Zou natuurlijk een mooi reclame-verhaaltje kunnen zijn van Volvo, maar bij de test is daadwerkelijk gebruik gemaakt van geavanceerde technologieën om de vrijwilligers eerlijk te testen.

dinsdag 7 januari 2014

Eg wel!

Het is inmiddels al een oude reclame, maar de snelle jongens uit 2007 speelt in op de snelheidskick van vele jongens/mannen. De bestuurder van de oude Opel schept op over de snelheid van zijn rijgedrag.


Hoe begin je een 'dance party'?

Derek Sivers analyseert onderstaand filmpje. Met de hulp van deze opname legt hij uit hoe bewegingen beginnen. Het filmpje laat zien dat zelfs een eenzame dronkaard een leider kan zijn in een beweging.

Om te beginnen heeft een leider het lef nodig om op te vallen en raar gevonden te worden. In het filmpje kunnen we zien hoe een beweging ontstaat en eindigt, in minder dan drie minuten halen we er een aantal lessen uit.

maandag 6 januari 2014

Een peptalk voor verandering

Een peptalk, voor mijn inactiviteit op mijn blog, toepasselijk genoeg, van een jongen.
"Boring is easy, everybody can be boring."

vrijdag 3 januari 2014

Vrijdagcolumn: "Was dit het?"

Elk jaar wordt er weer een grote happening gemaakt om 'het nieuwe jaar'. Het klinkt spannend en onbekend. Er komt een nieuw jaar en dat moet gevierd worden. Er moeten kwade geesten verdreven worden, anders wordt het een jaar vol ongeluk. Het is belangrijk met wie je bent op dat ene moment, waar de laatste seconde van het afgelopen jaar af wordt geteld. Elk jaar is het toch weer hetzelfde.