dinsdag 26 november 2013

De 30-jarige Ninja

Het mooiste aan je jeugd is dat we als kind niet met beperkingen dromen. Als kind droomde je over wat je wilde en sprak dit uit. Je schaamde je niet als je hard op zong: "I want to be the very best, that no one ever was." Je draaide stoer je pet achterstevoren keek je huisdier aan en gooide een opengesneden tennisbal, "ik kies jou!". Later droomde je iets realistischer over wat je ècht wilde worden. Bijvoorbeeld een astronaut, want dat had je op televisie gezien. Grote witte pakken, zwevend door de ruimte, opzoek naar marsmannetjes, dat deed je wel wat. Maar hoeveel mensen hebben deze droom echt waargemaakt? Als we ouder worden lijken we onze dromen te vergeten. We vertellen onszelf, "het is gewoon niet mogelijk", en stellen onze verwachtingen bij. Dat noemen ze dan 'realistisch blijven'. Weet jij nog welke toekomstdromen jij had als kind?

Er is een groot voorbeeld van een persoon die zijn jongensdroom niet is vergeten. Zijn jongensdroom was om een ninja te worden. Op 30-jarige leeftijd stopte Izmael Arkin met zijn baan als natuurkunde leraar in Los Angeles en verhuisde naar Japan. Op het platteland in Japan leert hij de Japanse vechttechnieken. Hij leeft nu zijn jongensdroom.
"It is possible. But it is only possible if we believe. The dream killer isn't reality, it is our belief that it can not be our reality." - Izmael Arkin 
Wil je meer weten over Izmael's verhaal? Neem een kijk op zijn website: 30yearoldninja.com.
Izmael vertelt veel over het naleven van je dromen. Een aantal van zijn verhalen zal ik ook op dit blog met jullie delen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten